5e leerjaar Koolskamp

5e leerjaar Koolskamp

MOS-project

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 16 Jun, 2013 11:57:54

In het MOS-project hebben wij met het 5e leerjaar een wedstrijdje opgestart. Alle lagere klassen moesten hun afval van de klas 2 weken sparen. Na 2 weken hebben wij de vuilzak en het papier en karton van alle klassen gewogen. De resultaten goten we in een grafiek op de computer.

Daarna moesten de lagere klassen opnieuw hun afval 2 weken sparen, maar nu moesten ze milieubewuster omgaan met hun afval en dus na 2 weken minder afval verzameld hebben. Na 2 weken wogen we opnieuw het afval en daarvan maakten we opnieuw een grafiek.

We konden besluiten dat ALLE klassen minder afvalgewicht hadden! Daarvoor kregen alle klassen een verrassing! Een dikke proficiat! En nu zo verder doen, hé!!!

De klassen die het meest gedaald waren in gewicht voor hun afval kregen nog een extra verrassing! Het 1e leerjaar was het meest gedaald met papier en karton. Het 2e leerjaar was het meest gedaald met hun gewicht van de vuilzak! Proficiat!!!

Daarna zijn we het afval eens gaan onderzoeken. We merkten op dat er eigenlijk nog veel materiaal was die men nog opnieuw kon gebruiken of dat er afval was dat misschien helemaal niet nodig was, zoals bijvoorbeeld plastic waterflesjes vervangen door herbruikbare drinkflessen,...

Na ons onderzoek en een brainstorm hebben we een reclamefilmpje gemaakt om de afvalberg nog te verminderen. Geniet maar even mee van de foto's en het filmpje...


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.