5e leerjaar Koolskamp

5e leerjaar Koolskamp

Milkshakeverkoop

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 16 Jun, 2013 12:17:21

In wero hebben we geleerd over ondernemingen. Onze opdracht was om een eigen mini-onderneming op te starten. We kozen ervoor om milkshake te maken en te verkopen.

Dinsdagnamiddag 11 juni hebben we liters milkshake gemaakt. In de speeltijd om 15u en om 16u aan de schoolpoort hebben we onze milkshake dan verkocht!

We hebben maar liefst 55 liter milkshake verkocht!!! Wat een succes was het! Het was een drukke, maar hele leuke namiddag! Bedankt aan allen die een milkshake kochten!!!

Geniet alvast mee van enkele sfeerbeelden…

MOS-project

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 16 Jun, 2013 11:57:54

In het MOS-project hebben wij met het 5e leerjaar een wedstrijdje opgestart. Alle lagere klassen moesten hun afval van de klas 2 weken sparen. Na 2 weken hebben wij de vuilzak en het papier en karton van alle klassen gewogen. De resultaten goten we in een grafiek op de computer.

Daarna moesten de lagere klassen opnieuw hun afval 2 weken sparen, maar nu moesten ze milieubewuster omgaan met hun afval en dus na 2 weken minder afval verzameld hebben. Na 2 weken wogen we opnieuw het afval en daarvan maakten we opnieuw een grafiek.

We konden besluiten dat ALLE klassen minder afvalgewicht hadden! Daarvoor kregen alle klassen een verrassing! Een dikke proficiat! En nu zo verder doen, hé!!!

De klassen die het meest gedaald waren in gewicht voor hun afval kregen nog een extra verrassing! Het 1e leerjaar was het meest gedaald met papier en karton. Het 2e leerjaar was het meest gedaald met hun gewicht van de vuilzak! Proficiat!!!

Daarna zijn we het afval eens gaan onderzoeken. We merkten op dat er eigenlijk nog veel materiaal was die men nog opnieuw kon gebruiken of dat er afval was dat misschien helemaal niet nodig was, zoals bijvoorbeeld plastic waterflesjes vervangen door herbruikbare drinkflessen,...

Na ons onderzoek en een brainstorm hebben we een reclamefilmpje gemaakt om de afvalberg nog te verminderen. Geniet maar even mee van de foto's en het filmpje...

Verkeerspark

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 30 May, 2013 22:39:14

Dinsdag 14 mei zijn wij naar het verkeerspark in Ardooie geweest. Eerst kregen we nog wat uitleg van de politie over de verkeersregels en verkeersborden. Daarna mochten we met de fiets of de gocart op het parcours rijden en moesten we ons aan de verkeersregels houden.

Op het einde deden we een wedstrijd. We moesten om het langst proberen om geen fouten te maken. Wie een fout maakte, moest op de bank gaan zitten. Het was helemaal niet gemakkelijk, want terwijl we op het parcours reden, veranderde de politie allerlei borden en dus werden de verkeersregels voortdurend aangepast. We moesten dus goed uitkijken!

Thibault, Hannes en Aaron bleven als laatsten over. Zij zijn met drie de kampioenen van onze klas geworden! Proficiat!!!

Studio Globo

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 15 Mar, 2013 18:31:19
Op donderdag 14 maart 2013 zijn we met het 5e leerjaar naar Studio Globo in Roeselare geweest. Daar hebben we het inleefatelier 'Achter de muur' gevolgd.

Het project draait rond 5 kinderen die elk uit een verschillend milieu komen in onze samenleving. Tijdens het inleefatelier kropen we even in de huid van deze personen om te voelen hoe het is om zo te leven.

Het project werkt rond gelijke kansen, armoede, sociale uitsluiting,... waarmee we in onze maatschappij te maken krijgen.

Het was een heel boeiende ervaring.

Sportklassen

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 15 Mar, 2013 17:13:59
Van maandag 25 februari 2013 tot en met vrijdag 1 maart 2013 zijn we met het 5e leerjaar op sportklassen geweest naar de Ark in Ardooie!

Het was een fijne week!

Zuivelweken op de kinderboerderij

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 15 Mar, 2013 16:52:48
Op dinsdag 22 januari 2013 gingen we met het 5e leerjaar naar de kinderboerderij in Torhout! Daar kregen we eerst wat uitleg over de actieve voedingsdriehoek en daarna kregen we een uitgebreid gezond ontbijt voorgeschoteld.

Na het heerlijke ontbijt mochten we in 3 groepjes kaas maken! Elk groepje maakte een mini-bolletje jonge kaas.

Toen we de kaas wat moesten laten rusten, mochten we spelen op het speelplein en maakten we dolle sneeuwpret!

Het was een superplezante en interessante voormiddag!

Geniet maar even mee van de volgende foto's...

Verkiezingen

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 06 Nov, 2012 14:54:40

We hebben over de verkiezingen geleerd en daarrond ook enkele activiteiten gedaan.

Zo is de oma van Ruben komen vertellen in de klas over de verkiezingen.

We hebben ook een spel over de verkiezingen gespeeld. De winnaars van het spel waren Rune, Hannes, Julie en Bianca.

Het was leuk om eens over de verkiezingen te leren.

Op school waren er ook verkiezingen voor de leerlingenraad. De kandidaten mochten dan ook campagne voeren op school. De leerlingen die verkozen werden, zijn Remi en Lennert uit het 4e leerjaar, William en Luka uit het 5e leerjaar en Mike en Julie uit het 6e leerjaar.

Gemaakt door Mathias, Hannes en Rune

Dag van het brood

AlgemeenPosted by Juf Kimberly Casier 20 Oct, 2012 10:59:06

Op donderdag 18 oktober was er "Dag van het brood". Alle leerlingen brachten een boterham mee van thuis voor iemand anders van de klas. In de speeltijd wisselden we de boterhammen uit. En dan smullen maar...

Next »